You are here:
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

xra

  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats

Xavier Roig i Associats

In Memoriam. Philip Gould, experto electoral y modernizador del Labour

E-mail Imprimir PDF

Con Philip Gould, que falleció en noviembre  del año pasado, desapareció una de las figuras más destacadas del grupo que acompañó a Tony Blair en su camino de modernización del Labour Party y que abriría, con la gran victoria electoral de 1997, su definitiva transformación en un sólido partido de gobierno.

Tuve ocasión de conocer personalmente a Philip Gould en febrero de 2000 cuando hizo una visita relámpago a Madrid para echar una mano a la candidatura de Joaquín Almunia. La ayuda de Gould llegó por una vía relativamente oficial cuando la campaña ya estaba en marcha y en su fase final. Fue un empujón básicamente moral en una campaña que estaba tocada y desorientada desde el principio.

Add a comment

Leer más...
 

Spanair. Notes i reflexions després de la caiguda

E-mail Imprimir PDF

Els hubs són companyies, no aeroports.

Un hub és bàsicament un sistema de vols.  Per tant, un hub està bàsicament relacionat amb una companyia aèria, que és la que pot muntar un sistema de vols. Els aeroports passen a ser hubs quan tenen una companyia que munta el sistema. Barajas és, per exemple, un hub d’Iberia. Air France té el hub a Charles De Gaulle, KLM a Schipol. I British Airways té el seu a Heathrow. Lufthansa té dos hubs. Un a Frankfurt i l’altre a Munich. Alitalia ha concentrat les seves operacions a Roma i ha abandonat el hub secundari de Milà. Els hubs són, de fet, de dimensió diversa.  Finnair, per exemple, té un petit hub a Helsinki per racionalitzar l’aportació i distribució dels seus vols de llarga distància a Àsia.

Quan s’ha parlat d’un hub per a Barcelona s’ha d’entendre que l’objectiu era i és relativament modest:  un hub de segon nivell en el sistema europeu.

Add a comment

Leer más...
 

Agraïment i compromís: Pacte X Girona

E-mail Imprimir PDF

Pia Bosch

Hi som més que mai, hi som per tothom, però sobretot pels que són més vulnerables a les dificultats del moment. Hi som exercint la crítica, però també el suport constructiu que en aquest proper any 2012 es plasmarà en l'inici dels treballs del Pla estratègic "PacteXGirona” (...) El "PacteXGirona" ha de ser una oportunitat de mirar un xic més enllà. Treballarem pensant més en el que ens uneix que en el que ens separa, més en el present i el futur que en el passat, més en el que tenim i ens fa singulars que en el que ens manca. Serà una oportunitat per mirar el futur amb esperança, que ens convé molt. Add a comment

Leer más...
 

Ryanair, un gran risc

E-mail Imprimir PDF

Xavier Roig

La pròxima entrada de Ryanair a l’Aeroport de Barcelona té el potencial de produir uns efectes molts negatius. Alguns experts prediuen que aquests efectes seran simplement catastròfics.

Què és el que es vol dir quan s’apunta a uns auguris tan pessimistes?

La irrupció de Ryanair a Barcelona tindrà conseqüències molt negatives com a mínim en tres àmbits rellevants.

En primer lloc, l’impacte serà negatiu per a l’Aeroport de Barcelona en un aspecte que en aquests moments és crucial. Perquè accentuarà al límit la seva imatge d’aeroport centrat en els vols punt a punt i en les operacions de companyies low cost.  Ryanair,  no es pot oblidar,  és el símbol universal del low cost.

Add a comment
Leer más...
 

Obama 2008: La campaña perfecta

E-mail Imprimir PDF

Obama 2008: La campaña perfecta

Add a comment
 
Página 3 de 7
Documento sin título

Cites

W hat I came to respect more about Bill Clinton was his instinctive sense about people. His contact with people impacted what he did. It energized him. He remembered what people said, just walking a road block shaking hands. Stan Greenbergg.

Llibres

Cómo ganar unas elecciones. Pere Oriol Costa, David Domingo...

White House Ghosts. Robert Schlesinger

Lords of finance. Liaquat Ahamed

Team of rivals. Doris Kearns Goodwin

Banner
Banner
Banner
Banner

Buscador

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner