You are here:
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

xra

  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats
  • Xavier Roig i Associats

La ciutat del soci, previsible problema per a l’Aeroport de Barcelona

E-mail Imprimir PDF

El projecte de  “ciutat del soci” de Viladecans va ser confirmat indirectament en la recent conferència del President del F.C. Barcelona, Joan Laporta, a la Fundació Catalunya Oberta.

Anunciat conjuntament per l’Alcalde de Vialdecans i el President del Futbol Club Barcelona l’estiu passat el projecte semblava haver entrat en una via morta.

En tot cas, el projecte, si es materialitzés,  interferiria de ple en la trajectòria de vol dels avions que s’enlairin o aterrin per les dues pistes principals de l’Aeroport de Barcelona, és a dir les 07-25 L i R.

Segons que va informar la premsa, la nova “ciutat del soci” s’aixecarà en uns terrenys situats entre El Remolar, l’autovia i la platja.

La situació de la futura instal·lació ha generat ja un considerable rebombori en la blogosfera ecologista que titlla d’atemptat la configuració d’una zona d’equipaments al mateix costat de la llacuna protegida del Remolar.  La decisió de no tocar el Remolar ni la Ricarda està en l’origen de la limitació de la llargada de la tercera pista.

Es dona la circumstància que l’Alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha estat un promotor principal del Parc Aeronàutic de Viladecans, una infraestructura que hauria de constituir un pol de desenvolupament de la indústria relacionada amb l’aviació i l’espai.

Encara que les reaccions contràries a la nova instal·lació s’hagin focalitzat de moment en l’impacte ecològic i en el possible “pelotazo” immobiliari, les conseqüències podrien ser considerables pel que fa al desenvolupament futur de l’Aeroport de Barcelona perquè suposarien un problema afegit al que ja es va crear amb l’autorització de la urbanització Gavamar en uns terrenys situats en l’eix de les pistes paral·leles.

Més notícies aeronàutiques al BcnBlogAir

 
Documento sin título

Cites

W hat I came to respect more about Bill Clinton was his instinctive sense about people. His contact with people impacted what he did. It energized him. He remembered what people said, just walking a road block shaking hands. Stan Greenbergg.

Llibres

Cómo ganar unas elecciones. Pere Oriol Costa, David Domingo...

White House Ghosts. Robert Schlesinger

Lords of finance. Liaquat Ahamed

Team of rivals. Doris Kearns Goodwin

Banner
Banner
Banner
Banner

Buscador

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner